31 January, 2009

the changeling: clint eastwood, angelina jolie


Am pentru inceput comentarii meschine, de copil care vrea sa arate ca e destept: actiunea filmului este pozitionata in Los Angeles, anii 20. Am observat cateva greseli pe care, oricat as fi vrut sa le ignor, nu pot: eroina locuieste (singura cu un copil) intr-o suburbie aerisita si curata, intr-o casa mare, lawn in fata casei etc. Pe strada se afla cate un automobil parcat in fata fiecarei case (modelele alea de Ford, inalte si shubrede ca parca ar cadea la prima pala de vant). Jobul Angelinei este de telefonista; este vaduva. Toate hainele actorilor sunt de epoca, dar foaaarte curate si impecabilde noi. Pana si copiii sunt imbracati cu pantalonii aceia pana la genunchi, sepci in cap...etc. Stofele sunt toate gri sau maron (tot un gri, tehnic vorbind), dar prea noi si neuzate. Atmosfera este prea cosmetizata si (imi) pare putin neverosimila.
Trecand la story, filmul este facut dupa o poveste reala, ceea ce ma incanta pentru ca este inca un scenariu (dupa Training Day, Pride and Glory) care scoate la iveala coruptia nesimtita si generalizata din Politie; din orice Politie din lume (pigs)! Actiunea e alerta, parca prea alerta, uneori, pentru ca trebuie sa bage in 2 ore o poveste prea lunga. Finalul prost.
Jocul Angelinei este peste medie, dar uneori parca este coplesita de importanta unui asemenea film, exagereaza putin, da impresia de incordare, de fortare. Machiajul excesiv de tot; rujul de un rosu aprins ori stacojiu pe buzele alea ... ce sa mai zic, oribil. In foarte multe cadre, Angelina trebuie sa fie slabita si ravasita, ceea ce duce totul prea departe (ea este oricum supta la fata). Machiajul ochilor cu mult negru, rimel curs de la scene de plans etc. not to my taste.
Malcovici este Malcovici, chiar si in rol de preot militant, pare tot un obsedat bolnav (in sensul bun, daca se poate asa ceva).
Daca doriti un film relaxant si placut, nu este cazul, in ciuda unui happy end aproximativ. Faptul in sine ca a fost posibila o astfel de poveste, nu lasa loc de prea multa bucurie, oricat de bine s-ar aranja lucrurile pana la sfarsit.http://movies.yahoo.com/movie/1809945088/trailer
Clint Eastwood, bravo lui, mai ales ca am vazut de curand si Grand Torino. Comentarii vor sosi in scurt timp.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...